keresztenyellenesseg@gmail.com

Keresztényellenesség Blog

Keresztényellenesség Blog

Miatyánk és kézfogás az Új Emberben

2016. május 03. - Keresztényellenesség Blog

Az Új Ember katolikus hetilap vendégszerzője, a Központi Szeminárium spirituálisa arról értekezik, miért nem szabad megfogni a másik ember kezét a Miatyánk közben. Ezért is tart itt a magyar egyház?

 

ujember20160424.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyellenesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr158682128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stukker2000 2016.05.03. 17:07:59

Mi ez a fundamentalizmus?
Szigorúan csak a Biblia szerinti értelmezés? Szigorúan központilag kinyilatkoztatott szabályrendszer?
Az egyik, vagy talán a legliberálisabb vallás a kereszténység, amely bőven elbír olyan közösség-, egyén-, és egyházerősítő gesztosokat, mint a kézfogás. Vagy mégsem? Hol ezzel a baj?

Valamint kérdésem, hogy az egyetlen hivatalos katolikus lapnak erről a kérdésről kell értekeznie...? A kézfogás összetartó és összetartozást kifejező emberi gesztusával kapcsolatban mit akart elérni?

Mit vár a szerző? És mit a lap főszerkesztője? Betiltják majd a kézfogást? Megosztja a hívőket és egyházközségeket, hogy mi melyik vonalat képviseli?

Vajon használ, vagy árt ez a cikk a katolikusok közösségének, lelkiségnek, az imában való elmélyülésnek és az általa kifejezett összetartozának?
süti beállítások módosítása