keresztenyellenesseg@gmail.com

Keresztényellenesség Blog

Keresztényellenesség Blog

Az ima nem gyógyít vagy csak az orvos nem tudja bizonyítani?

2016. szeptember 02. - Keresztényellenesség Blog

Hosszú cikket szentelt az origo az ima és a gyógyulás kapcsolatának. Az eredmény elkeserítő, felháborító, sértő, és ezek kombinációja. Csak néhány a sok problémából:

Mélyen sérti a vallásos olvasókat. Megsérti azokat, akik akár vallásos meggyőződésükben vagy végső kétségbeesésükben (vagy mert a szerző által művelt orvostudomány nem tud mit kezdeni problémájukkal) saját vagy hozzátartozójuk betegsége miatt imádkoznak. Gusztustalanul és etikátlanul összemos egymással összehasonlíthatatlan dolgokat (a kézráttellel gyógyító embert az Istenhez fohászkodó imával). Csúnyán elhallgat egyes mozzanatokat (nem ad magyarázatot arra, mi alapján fogadta el a katolikus egyház Szent II. János Pál pápa szentté avatásához szükséges csodákat), ráadásul azt sugallja, hogy hazugság áll a háttérben ("nem is voltak betegek"). Áthágja az újságírás szabályait a cím, amely azt állítja, nem gyógyítja meg, majd az alcím, valamint a cikk is arra mutat rá, hogy nem lehet bizonyítani a hatást. Ami nagyon nem ugyanaz. A cikk is elismeri, hogy vannak az orvostudomány számára megmagyarázhatatlan esetek.

Ráadásul még csak kommentelni sem lehet a cikket, talán a szerkesztő is érezte, hogy valamit elszúr, csak nem tudta, mit...

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenyellenesseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3911671514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása